Harmadik Tanulmányút

2018-07-06

 

A harmadik tanulmányutunk célja az volt, hogy a Miskolcon és környékén dolgozó tanárokat, védőnőket hívjuk össze és megismerjük a közoktatásban hagyományos módszereket, jógyakorlatokat és általános problémákat. Mivel a résztvevők sok helyről érkeztek (Miskolcon belül is), és nem az iskolák meglátogatása, hanem az ott alkalmazott módszerek, szakemberek megismerése volt a cél, ezért az esemény helyszíne sem egy iskola, hanem egy bérelt terem volt (azonos a másnapi Műhelymunka helyszínével).

A nap fő témája a fiúk oktatása volt. A terület szakembereivel beszélgettünk a fiúk pubertáskorban tapasztalt fizikai és mentális változásairól, hogyan segítsünk nekik, hogy megértsék ezeket a változásokat, és integrálják azt az identitásukba. A szakemberek bemutatták, hogyan támogatják a fiatalokat egy érett nemi identitás létrehozásában és a szexualitásról kialakított pozitív kép beépítésében a világlátásukba. Cél a magyar gyakorlat megismerése volt, de szó esett a TeenStar módszer adaptálásáról és hasznosítási lehetőségeiről is.

Gyakorlati eszközökkel, a jelenlévőket bevonva dolgoztuk fel a témát, amihez rengeteg fontos dologgal járultak hozzá a külföldről érkezett partnerek, és a miskolci iskolákból érkező pedagógusok is. Bevont hazai szakembereink nagyon sokat tanultak a hallottakból.

 

 

2018.07.06.

 

Kapcsolat

ergonetinfo@gmail.com
1052 Budapest,
Kálvin tér 5. fszt. 8.

Facebook

Hasznos linkek