Természetes fogamzásgátlás, valóban létezik?

2019-03-20

A fogamzástablettákban lévő szintetikus hormonokról már sokszor bebizonyították, hogy számos kellemetlen mellékhatásuk lehet – többek között a vér rögösödése, súlygyarapodás, görcsölés, a szexuális vágy hiánya. Szerencsére természetes fogamzásgátló módszerek. is léteznek 

Termékenység-tudatos módszer

Ha egy nő tudja, mikor van peteérése, könnyen kiszámolhatja, mikor eshet teherbe és mikor nem. A legtöbb nő ciklusa 26-32 napig tart, de a termékeny időszak csupán 3-4 napig tart. Az optimális napok a fogantatásra két nappal az ovuláció előtt, illetve egy nappal az ovuláció után. Természetesen annak a nőnek, aki így akar teherbe esni / védekezni, nagyon jól kell ismernie a saját ciklusát.

Testhőmérséklet-módszer

A testhőmérséklet-módszer azon az elven alapul, hogy a nők testhőmérséklete 12-24 órával azelőtt, hogy a petesejt kiszabadul a petefészekből, csökken, majd amikor a petesejt kiszabadult, megint megemelkedik. A két testhőmérséklet között mindössze fél Celsius fok különbség van, tehát a testnek teljes nyugalomban kell lennie ahhoz, hogy ezt meg lehessen figyelni. A módszerhez tudni kell az alaphőmérsékletet (amit reggeli ébredéskor mérünk), amit legalább egy hónapig kell mérni, mielőtt belevágunk a módszerbe, naponta feljegyezve a változásokat. Ha tehát egy nő nem kíván teherbe esni, akkor nem élhet nemi életet onnantól, hogy csökken a hőmérséklete addig, amíg legalább 48-72 óra el nem telt a visszaemelkedett hőmérséklet után. 

 

Forrás: csaladhalo.hu

Kapcsolat

ergonetinfo@gmail.com
1052 Budapest,
Kálvin tér 5. fszt. 8.

Facebook

Hasznos linkek