Negyedik Tanulmányút

2018-07-08

A negyedik tanulmányút keretében folytattuk a két nappal korábban megkezdett munkát, és a szexuális nevelés feladatairól beszélgettünk a miskolci középfokú iskolák meghívott szakembereivel. Mivel a résztvevők sok helyről érkeztek (Miskolcon belül is), és nem az iskolák meglátogatása, hanem az ott alkalmazott módszerek, szakemberek megismerése volt a cél, ezért az esemény helyszíne sem egy iskola, hanem egy bérelt terem volt (azonos a másnapi Műhelymunka helyszínével).

Fő téma a középiskolások közvetlen, személyes segítése, valamint az abban alkalmazott módszerek voltak. Elmondták, milyen kérdéseket tesznek fel és hogyan kísérik a fiatalokat a saját válaszaik megtalálásához. Megosztották egymással, és velünk az ismeretek átadásának általuk használt leghatékonyabb módszereit, beszéltek az iránymutatás szükségességéről és határairól és az általuk képviselt értékek képviseléséről és hiteles továbbadásáról. Foglalkoztunk azzal is, hogy melyek azok az esetek, amelyek meghaladták egy-egy szakember képességét, melyek voltak azok a helyzetek, amikor szükségük volt szakértőt (pl.: pszichológust, orvost) bevonni a folyamatba. A tanulmányút vége felé ugyanakkor a TeenStar-ban rejlő lehetőségeket megmutattuk mi is az iskolai szakemberek számára, amit nagyon pozitívan, nagy érdeklődéssel fogadtak. Fontos lehetőségnek tartják ezeknek az ismereteknek a beépítését a munkájukba.

Gyakorlati eszközökkel, a jelenlévőket bevonva dolgoztuk fel a témát, amihez rengeteg fontos dologgal járultak hozzá a külföldről érkezett partnerek, és a miskolci iskolákból érkező pedagógusok is. Bevont hazai szakembereink nagyon sokat tanultak a hallottakból.

2018.07.08.

 

 

Kapcsolat

ergonetinfo@gmail.com
1052 Budapest,
Kálvin tér 5. fszt. 8.

Facebook

Hasznos linkek