Negyedik Műhelymunka

2018-07-07

A negyedik műhelymunka első felébe közösen megismertük, feldolgoztuk a Billings Ovulációs Módszert. A módszer lényege, hogy a nő saját maga meg tudja állapítani termékeny időszakait. A WHO által támogatott módszer hatékony eszköz lehet a résztvevő szakemberek számára, mivel könnyen elsajátítható (a felmérések szerint a nők 99%-a 1 ciklus alatt megtanulhatja), és ugyanolyan hatékony, mint a fogamzásgátló gyógyszerek. A módszer elsajátításával a lányok már az első menstruációtól kezdve megfigyelhetik a testüket, nyomon követhetik egészségüket.

A nap második részében kidolgoztuk a módszertan beépíthetőségét a résztvevő szervezetek gyakorlataiba, valamint a projektünkbe. Olyan kérdésekre kerestük a választ, hogy hogyan lehetséges a TeenStar programmal való összhang megtalálása? Mik a hazai és külföldi hasznosíthatóság lehetőségei? stb. Mindezt brainstorming és hasonló módszerek segítségével közösen dolgoztuk ki a teljes projekt sikeressége érdekében.

A munka nagyon eredményes volt, sokat tanultunk belőle mi magunk is, de a hasznosítás alapjait is sikerült kidolgoznunk.

 

2018.07.07.

 

 

Kapcsolat

ergonetinfo@gmail.com
1052 Budapest,
Kálvin tér 5. fszt. 8.

Facebook

Hasznos linkek