Mik az AnyaBaba szülészeti ellátás alapelvei?

2019-10-29

Az édesanya és a kisbaba elválaszthatatlan egységet alkot, érdekeik nem választhatók szét, nem lehet őket külön kezelni. A várandósság, a vajúdás, a szülés és a szoptatás normális és egészséges folyamat, amely során a legtöbb esetben elég az egészségügyi dolgozók figyelme és támogatása. A legújabb bizonyítékok alátámasztják ezen megközelítés biztonságosságát és jobb eredményeit. A biztonságos és hatékony AnyaBaba Szülészeti ellátás a lehető legjobb egészségi eredményeket és előnyöket nyújtja, a források és a technológia legmegfelelőbb és legkörültekintőbb alkalmazásával.

AnyaBaba szülészeteket szeretnénk, ahol a szülészeti ellátórendszerrel közösen, egyenrangú félként, partnerként állunk egymás mellett az élet kezdetén!

A Nemzetközi AnyaBaba Szülészeti Ellátásért Kezdeményezés 10 lépése nemzetközi kutatásokra támaszkodva, a jó gyakorlat mentén kialakított protokollokra támaszkodva, az édesanyák, újszülöttek és családok igényeit figyelembe véve nyújt megoldást. A helyi sajátosságoknak megfelelően, az adott ország körülményeire épülve lehetőségünk adódik a magyar AnyaBaba rendszer kialakítására, a jelenlegi gyakorlat teljes átalakítására. A szülészeti ellátórendszer nemzetközi sztenderdeken alapuló átalakítása – a bábai modellmegvalósítása az Uniós tagsággal járó vállalásunk.

Az AnyaBaba szülészeti ellátás alapelvei:

• A gyermekét világra hozó anyát, gyermekét és családját tisztelettel, méltósággal kell kezelni, körültekintően és teljes körűen tájékoztatni, valamint bevonni a rájuk vonatkozó kérdéseket érintő döntések meghozatalába.
• az édesanya és a gyermek a várandósság, a szülés, a szoptatás, anyatejes táplálás, a kisgyermekkor teljes ideje alatt elválaszthatatlan egységet képez, érdekeik nem ütköztethetők és nem állíthatók egymással szembe.
• A várandósság, szülés, szoptatás természetes folyamat
• A szoptatás a biológiai norma, ami a gyermek rövid és hosszú távú testi és lelki fejlődését, jól-létét teljes mértékben képes kiszolgálni.
• az anya-gyermek páros igényeit az ellátást nyújtók, az intézmény és az orvosi szakma igényei elé kell helyezni.

BŐVEBBEN >>

 

Kapcsolat

ergonetinfo@gmail.com
1052 Budapest,
Kálvin tér 5. fszt. 8.

Facebook

Hasznos linkek