Ifjúsági Konferencia

2018-07-26

Az Ifjúsági Konferencia óriási sikerrel valósult meg, sokan érkeztek, sok lelkes kortárs segítő gyarapította itt tudását. A konferencia célja pontosan ez volt, hogy a partnereknél tevékenykedő viatal önkéntes segítők maguk elsajátítsák a TeenStar programot, hogy önkéntesként tevékenykedve a jövőben segítsék saját ismerőseiket, barátaikat.

A partner országok fiataljai (kortárs segítők) az első naptól kezdve fantasztikus nyitottsággal közelítettek a TeenSTAR-program megismerése felé. A testük, termékenységük bemutatásával kezdtük a munkát, a feladatok célja az volt, hogy segítsünk nekik, hogy a testük iránt pozitív hozzáállást és egy egészséges életstílust alakítsanak ki. Kutatások szerint a fiatal lányoknak nehéz elfogadniuk a testüket, és különösen a menstruációs ciklusukat, mely jelentőségteljes része női énüknek. A foglalkozásokon elmeséltük a lányoknak, hogy milyen a menstruációs ciklus, milyen változások játszódnak le bennük hormonális, fizikai és lelki szinten. A fiúkkal ugyanígy átvettük a férfi oktatók vezetésével a férfivá válás biológiai, lelki, érzelmi folyamatát. Az egész napos foglalkozásokat sportjátékokkal, tánccal, relaxációs időkkel egészítettük ki.

Természetesen a foglalkozásokon angy hangsúly volt a módszertan továbbadásának lehetőségeiről is, hogy hogyan tudják ők segíteni saját társaikat az elsajátított gyakorlatok segítségével. Nagy öröm volt látni a fiatalok lelkesedését. Az utolsó esti program a legbensőségesebb beszélgetéseket eredményezte, a fiatalok elmondták, mennyire megérintette őket mindaz, amit tanultak.

 

2018. július 23-26.

Kapcsolat

ergonetinfo@gmail.com
1052 Budapest,
Kálvin tér 5. fszt. 8.

Facebook

Hasznos linkek