Emberi méltóság: szülés és születés

2019-05-27

A szülés a szülő nő életének és családjának kivételes eseménye, melynek körülményei mind a gyermek életkezdését, mind a nő anyává válásának folyamatát, lelki egészségét alapvetően befolyásolják. A szülés kimenetele, a szülést követő, kórházban töltött időszak és a kapott ellátás pedig meghatározó a szoptatás sikere vagyis a csecsemő egészsége - szempontjából. Az apák kötődését, a család összetartozását, a nők gyermekvállalási kedvét is nagyban befolyásolja a szülés milyensége. A szülés éppúgy misztérium ma, mint ezer évvel ezelőtt. A háborítatlan szülés támogatói mindvégig szem előtt tartják a tiszteletet a születés csodájával szemben. Tiszteletet az anyasággal szemben és tiszteletet az Élettel szemben.

„Mindenütt jó - de legjobb biztonságban”

A szülés bizonyítottan akkor zajlik a legnagyobb eséllyel komplikációk nélkül, ha a szülő nő biztonságban érzi magát. Ehhez elengedhetetlen a megfelelő körülmények megteremtése, valamint, hogy azok legyenek mellette és lássák el, támogassák, akiket ismer és akikben megbízik.

Magyar AnyaBaba szülészetek

Fontos olyan szülészetek kialakítása, ahol tiszteletben tartják a nők, a gyermekek és a család jogait, támogatják a vajúdás és szülés természetes élettani folyamatát. Alapelv, hogy az édesanya és a kisbaba elválaszthatatlan egységet alkot, érdekeik nem választhatók szét, nem lehet őket külön kezelni!

Kapcsolat

ergonetinfo@gmail.com
1052 Budapest,
Kálvin tér 5. fszt. 8.

Facebook

Hasznos linkek