Együttműködő partnerünk a Vita Humana

2018-03-28

A VITA HUMANA polgári társulás 2011. március 25-én alakult, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén.

Az emberi élet védelmében dolgozik a szervezet. Legfőbb célja, hogy a természetes családtervezést ( Billings-módszert) és a Teen STAR-t ismertesse meg a mai fiatalokkal. Munkálkodási köre elég széles, a nevelő előadások, táborok, konferenciák, kiállítások szervezésével, az életet védő és támogató kiadványok kiadásával. 2011. márciusától működik. 2011 nyarán a Planinkán megszervezett felvidéki magyar keresztény családok nyári multikulturális táborának szervezésébe aktívan bekapcsolódtak. A Somorjai Róm. Kat. Plébániával számos rendezvény megszervezésében működnek együtt (zarándoklat a Nagymarosi Ifjúsági Találkozóra, lelkigyakorlat Somorja és környéke fiataljainak részére Udvardon, adventi koszorúk készítése és mézeskalácssütés, ill. díszítés a pasztorációs központban, melyek megszervezése már rendszeressé vált.

Említésre méltó még a hetente megtartott, magyar hagyományokra épülő zenés-bábosmesés foglalkozás a legkisebbeknek (0-3 évesek és szüleiknek) és az óvodáskorúaknak. 2012 januárjában a Győrben megrendezésre került IX. Határon Túli Összművészeti Fesztiválon a VITA HUMANA is részt vett az élet védelméről és tiszteletéről szóló festménytárlattal és felszólalással, májusban ugyanezzel Budapesten állított ki.

Három féle vetítéssel egybekötött előadásuk van az élet és család védelme témakörében, mellyel az alap- és középiskolákat szeretnék megcélozni, illetve tevékenységük fontos célkitűzése a természetes családtervezés propagálása, megismertetése minden érdeklődővel. Az előadásokat már több iskolában és a város lakosainak is előadták.

Két éve működik a Vita Humana Női Énekkar, melynek fő célkitűzése a hagyományőrzés. Eddig két zenés színdarabot vittek a nagyközönség elé, az „Örömhír” c. húsvéti misztériumjátékot és a „Magyar szentek karácsonya” betlehemes játékot, továbbá szentmisén és a Szent István király ünepnapok keretén belül szerepeltek.

Négy alkalommal szervezték meg az ún. Családi pikniket, ahol testileg-lelkileg töltődhetnek Somorja és vidéke magyar családjai.

Felvidékről elsőként kapcsolódtak be a Teen STAR program magyar meghonosításába.

Kapcsolat

ergonetinfo@gmail.com
1052 Budapest,
Kálvin tér 5. fszt. 8.

Facebook

Hasznos linkek