Együttműködő partnerünk a Csíki Anyák Egyesület

2018-04-12

A Csíki Anyák Egyesülete egy önkéntes alapon működő közhasznú, non-profit szervezet, amelynek tevékenységi köre négy fontos területet foglal magába: a családdal, születéssel és gyermekneveléssel kapcsolatos területet; a szellemi fejlődést szolgáló kulturális tevékenységekét; a testi épséget, egészségmegőrzést szolgáló tevékenységekét; karitatív tevékenységeket.

Az Egyesület alapító tagjai és aktív szervezői fiatal anyukák, akik a gyereknevelés mellett fontosnak tartják a közösségi munkát, és hisznek abban, hogy együtt többet tehetünk azért, hogy városukban színvonalas kultúrális rendezvények, gyermekprogramok legyenek, hogy jól felszerelt játszóterek, szép parkok várják a kicsiket és ezáltal gyermekeink egy élhetőbb városban nőjenek fel.

A Csíki Anyák Egyesületének létrejöttét egy levelezőlista elindítása előzte meg. Ezen lista elsődleges célja a gyereket váró vagy nevelő csíki anyukák virtuális kapcsolattartásának elősegítése volt, és olyan sikeresnek bizonyult, hogy egy év leforgása alatt 450 regisztrált taggal és napi közel ötven bejegyzéssel büszkélkedhetett. A listán a gyerekneveléssel kapcsolatos kérdések mellett a város kulturális eseményeiről, gyermeknek szóló foglalkozásokról lehetett olvasni. Emellett igény mutatkozott saját szervezésű rendezvényekre, beszélgetésekre, előadásokra is, ezek megszervezése és lebonyolítása is a listán keresztül zajlott. A ’csíkianyák’ levelezőlista és létrehozója jóvoltából került sor számos tájékoztató beszélegetésre a szülés, szoptatás, gyerekbetegségek témakörében, és így került megrendezésre a regisztrált tagok gyermekeinek születésnapi bulija is.

Egyik beszélgetésük meghívottja Böjte Csaba ferences szerzetes volt, az egyesület neki köszönhet egy új lehetőséget, az Albert-házat. Ez a ház lett a csíki anyák találkozóhelye, számos kisebb rendezvény színhelye és az egyesület szíve.

A Csíki Anyák Egyesületének céljai között szerepel a gyereket vállaló anyák naprakész informálása, a kötődő és környezettudatos nevelés népszerűsítése, az anyanyelvük, kultúrájuk és hagyományaik továbbörökítése gyermekeikben. Támogatják azokat a kezdeményezéseket, amelyek valamilyen módon elősegítik a gyermekek, a család lelki és testi egészségének megőrzését.

Ennek érdekében kapcsolódnak be a TeenSTAR Magyarország munkájába, hogy a helyi ifjúsággal foglalkozó szakemberekkel megismertessék a programot, és így eljusson a fiatalokhoz a módszer.

 

Kapcsolat

ergonetinfo@gmail.com
1052 Budapest,
Kálvin tér 5. fszt. 8.

Facebook

Hasznos linkek