Az önérvényesítés alapja: önbizalom

2019-03-01

Ahhoz hogy elérd azt amit akarsz, az egyik legfontosabb dolog, hogy rendelkezz elég önbizalommal.
Rengeteg más dolog is szerepet játszik ebben, a helyes kommunikációtól kezdve az érvelésen át, azonban legalább ennyire fontos az, hogy biztosak legyünk abban amit állítunk és amit el akarunk érni.

De honnan tudhatod, hogy a magabiztosságod nincs teljesen rendben? Itt van 7 könnyen észrevehető jel:

 1. Állandó önigazolásban élsz

  Bármilyen probléma történik az életedben azért nem vállalod a felelősséget, hanem mindig mást hibáztatsz érte. A világot, a szüleidet, a kormányt, a bankokat stb.

 2. Nehezen döntesz, cselekszel

  Vágysz valamire az életedben, de nagyon nehezen hozod meg azt a döntést, hogy elindulj ezen az úton. Nehezen hozunk meg olyan döntéseket, amelyek a mi érdekünket szolgálják.
 3. A lehető legrosszabbat képzeled el

  Számodra fontos dolog előtt állsz és mindig a legrosszabbra számítasz, nem mered elképzelni, hogy neked sikerülhet ez a kihívás.

 4. Könnyed feladod

  Elindulsz az úton és meghozod a döntést, hogy mondjuk elkezded a fogyókúrát, teljes erőddel diétázol és másnap belekerülsz egy olyan helyzetbe, hogy előkerül egy társaságban az asztalon a habos-babos étel, tele cukorral meg szénhidráttal és nem bírsz ellenállni, elgyengülve megeszed a finom ételt.

 5. Számít mások véleménye

  Milyen sokan vannak, akiknek az életét, a döntéseit a mások véleménye befolyásolja, és irányítja ezen keresztül az életét!

 6. Tartósan szenvedsz

  Ha történik veled valamilyen kudarc, akkor képes vagy nagyon beleragadni, rágódni és emészteni magad rajta. Ebből nagyon nehezen lehet kijönni.

 7. Állandóan másokhoz hasonlítod magad

  Soha nem elég az, ami van, ismerős? Nem vagyok elég csinos, nem elég kicsike a derekam, nem keresek annyi pénzt amennyit a kollégám, nincs olyan szép házam mint a szomszédomnak és így tovább.

A következőkben pedig megtudhatod, hogyan lehet ezen segíteni:

 1. Az önigazolás helyett, vállald a felelősséget
  Bármilyen problémát is érzékelsz az életedben, ha azt látod, hogy van olyan területe az életednek, ahol szeretnél több szeretetet, örömöt és békét megtapasztalni, akkor elengedhetetlen, hogy 100%-osan vállalni tudd a felelőséget mindazért, ami létrejött az életedben.
 1. A passzivitás helyett, cselekedj!
  Egy nagyon egyszerű, de hatásos trükköt osztok most meg veled, ami egy mondat: legyen egy jó terved! Ha szeretnénk több önbizalmat megtapasztalni, akkor érdemes kiválasztani egy területét az életünknek, és akkor azzal kapcsolatban végig gondolni, hogy mi az első három lépés.

 2. Fejleszd a belső látásodat!
  Ahhoz, hogy előre tudj jutni az életedben, nagyon fontos, hogy a hit szemével lásd magad előtt a változást, mindent amit szeretnél valóra váltani az életedben. Gyakorold és lásd a lelki szemeid előtt amint megvalósulnak azok a dolgok, amelyeket szeretnél elérni az életedben.

 3. Pozitív beszéd
  A belső látás mellett, a másik legfontosabb dolog, hogy fejlesszük a beszédünket, a kimondott szavak óriási erővel bírnak. Próbáld ki azt, hogy felveszed egy napi beszédedet egy diktafonnal vagy a telefonnal utána hallgasd vissza nap végén. Érdemes gyakorolni a tudatos pozitív beszédet!
 1. Azokra hallgass, akik már eljutottak oda, ahova te is szeretnél eljutni!
  Ne engedd, hogy mások véleménye befolyásolja a döntéseidet! Hallgasd meg jól azokat az embereket, akik már eljutottak oda, ahova te szeretnél eljutni, mert ezek a szavak bátorító szavak, amik érted szólnak.

 

Források:

bagdibella.hu
egyenisegepites.hu

Kapcsolat

ergonetinfo@gmail.com
1052 Budapest,
Kálvin tér 5. fszt. 8.

Facebook

Hasznos linkek