TeenSTAR-képzést szerveztünk Bükkszentkereszten

Az ERGO – Európai Regionális Szervezet osztrák, német, felvidéki és erdélyi partnerekkel ez év elején, az EFOP 5.2.2-es Transznacionális Együttműködések projekt keretében elindított hároméves TeenSTAR-programja a januári miskolci nyitókonferencia után újabb fontos állomásához érkezett: 2018. március 24–26-án Bükkszentkereszten az Ódon Panzióban több mint harminc érdeklődő TeenSTAR-oktató-képzésen vett részt.

A két hétvégét magában foglaló tanfolyam első hétvégéjén a kurzusokat az osztrák partnerszervezet: a TeenSTAR Ausztria oktatói tartották, hallgatókként pedig magyarországi, felvidéki, erdélyi és németországi nevelők, fiatalokkal foglalkozó szakemberek voltak jelen. Az ifjúság egészségmegőrzése terén jelentős eredményeket felmutató TeenSTAR nemzetközi szexuálpedagógiai személyiségfejlesztő módszer ismereteinek átadását és elsajátítását a Miskolc-közeli, hegyekkel körbezárt völgyben igen jó hangulat övezte. Már csupán a második, 2018. július 6–8-i hétvége és azt követően egy sikeres vizsga áll a TeenSTAR-oktatójelöltek előtt ahhoz, hogy a megszerzett tudást a környezetükben élő és nevelkedő fiataloknak is átadják.

 

Mint ismeretes, az ERGO – Európai Regionális Szervezet már 2016 óta dolgozik a világ mintegy félszáz országában sikeresen működő, a szülők és a diákok körében egyaránt nagy népszerűségnek örvendő TeenSTAR magyar nyelvterületen történő meghonosításán; a bükkszentkereszti már sorban a harmadik oktatóképzésünk. A júliusi hétvégére új hallgatók nem jelentkezhetnek, egy év múlva azonban ismét megnyílik a lehetőség mindenki előtt, aki kamaszkor előtt álló gyermekekkel és fiatalokkal él, dolgozik, és aki szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy a fiatalok egészséges személyiségekké fejlődését segítő TeenSTAR-módszer tananyaga a Kárpát-medence minél több magyar fiatalja számára is elérhetővé váljék.

 

Kapcsolat

ergonetinfo@gmail.com
1052 Budapest,
Kálvin tér 5. fszt. 8.

Facebook

Hasznos linkek