Részt vettünk a Családbarát fordulat Európáért című nemzetközi konferencián

2019. április 29-30-án nagyszabású nemzetközi konferencián vehettünk részt  „Családbarát fordulat Európáért” címmel a Várkert Bazárban a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szervezésében.

 

Az ERGO legfőbb küldetése a hagyományos családi értékek, valamint a nők társadalmi szerepvállalásának erősítése, illetve a Kárpát medence régióra kiterjedő gyermek- és ifjúságvédelmi projektek koordinálása. Jelenlegi projektjeink támogatják a nők politikai, gazdasági és civil társadalomban való aktív részvételét; segítik a bűnmegelőzés szempontjából kiemelten fontos, bűnelkövető vagy bűnelkövetés szempontjából veszélyeztetett gyermeket- és fiatalkorúakat. Ezekben a témákban nemzetközi konferenciákat is szervezünk.
 
Célkitûzésünk:
segíteni a fejlett civil társadalom megteremtését és megerõsödését, a polgárok önkéntesen szervezõdõ közösségeinek létrejöttét,
elõsegíteni a közösségek közötti együttmûködések kialakítását, a vélemény-, információ- és tapasztalatcserét.
 
2016-ban elnyertük az ENSZ Gazdasági és Szociális Bizottságának (ECOSOC) konzultatív státuszát. Hatásköréből adódóan az ECOSOC többek között központi fórumként szolgál a nemzetközi gazdasági és szociális kérdések megvitatására, és az ilyen kérdésekkel kapcsolatos politikai ajánlások kidolgozására; tanulmányokat és jelentéseket készít vagy kezdeményez, és ajánlásokat tesz nemzetközi gazdasági, szociális, kulturális, oktatási, egészségügyi és ezekhez kapcsolódó kérdésekben; elősegíti az emberi jogok és az alapvető szabadságjogok mindenki számára történő tiszteletben tartását és betartását.
 
 
 
ERGO - European Regional Organization has a human rights focus and is involved in multi-faceted issues, ranging from women's rights to children's rights. ERGO's activities embrace organizing conferences and publishing various books. Our organization achieved a special consultative status at the NGO branch of the Department of Economic and Social Affairs (ECOSOC) of UN in 2016.

Kapcsolat

ergonetinfo@gmail.com
1052 Budapest,
Kálvin tér 5. fszt. 8.

Facebook

Hasznos linkek