Meghívó: Február 8-án gyújtsunk gyertyát az emberkereskedelem áldozataiért

Szeretettel várunk mindenkit 2017. február 8-án, 17 órakor szentmisére a Horváth Mihály téri Szent József templomba, és az azt követő közös gyertyagyújtásra az emberkereskedelem áldozataiért.

 

2015 óta mindenki meghívást kapott a világnapon való részvételre azáltal, hogy minden résztvevő meggyújt egy szál gyertyát saját hazájában az emberkereskedelem ellen. Ebben az évben az egész világon 2312 gyertyát gyújtottak összesen 154 országban.

Ferenc pápa a következőképpen emlékezett meg az eseményről:

„Kedves Testvérek! Ma Szent Bakhita Jozefina, szudáni szerzetesnővér liturgikus emléknapja van, aki gyermekként drámai tapasztalatot szerzett az emberkereskedelemről. A szerzetesnő és szerzetes legfőbb elöljárók uniója kezdeményezte az emberkereskedelem elleni ima világnapját. Bátorítom mindazokat, akik elkötelezték magukat, hogy segítsék a rabszolgává tett, kizsákmányolt és erőszak áldozatává tett férfiakat, nőket és gyermekeket. Kívánom, hogy akik kormányzati felelősséget hordoznak, eltökélten működjenek közre e szégyenletes csapás okainak a felszámolásában, ami valóságos, szégyenletes és méltatlan sebe a polgári társadalomnak. Mindannyian érezzük saját felelősségünknek, hogy felemeljük a hangunkat méltóságukban megalázott testvéreinkért.”

(Ferenc pápa, Angelus Domini 2015. február 8.)

Kapcsolat

ergonetinfo@gmail.com
1052 Budapest,
Kálvin tér 5. fszt. 8.

Facebook

Hasznos linkek