Magyar Nők a Cselekvő Nemzetért 2022

Tizenhat ország részvételével megtartottuk a Magyar Nők a Cselekvő Nemzetért Konferenciát 2022 március 25-27. között az ERGO - Európai Regionális Szervezet és a bécsi Kaláka-Club szervezésében.

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár és Gál Kinga európai parlamenti képviselő köszöntője nyitotta meg az eseményt. A program moderátora Földi-Kovács Andrea újságíró, televíziós műsorvezető, a Védett Társadalom Alapítvány kuratóriumi tagja volt.

A konferencia előadói voltak:

Magyar nők a XX. században
Dr. Schmidt Mária, Széchenyi-díjas történész, egyetemi tanár, a Terror Háza Múzeum főigazgatója

Föld-Anya: Teremtésvédelem, közös felelősségünk
Dr. Ferencz Orsolya, űrkutatásért felelős miniszteri biztos, Külgazdasági és Külügyminisztérium


Magyar nők a családban és a nemzetgazdaságban
Szalai Piroska, munkaerőpiaci és üzleti innovációs szakértő


Nők és a jövő: kihívások és készségek
Prof. Dr. Aczél Petra, intézményvezető, Budapesti Corvinus Egyetem Kommunikáció és Szociológia Intézet



A rendezvényt Csibi Krisztina, a Magyarság Háza igazgatója zárta. A konferencia vendégeiként köszönthettük Makray Katalin volt köztársasági elnöknét és Jerzy Snopeket, Lengyelország budapesti nagykövetét is.

Dr. Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos, Szalai Piroska munkaerőpiaci és üzleti innovációs szakértő, és Ékes Ilona, az ERGO - Európai Regionális Szervezet elnöke (fotó: https://www.facebook.com/piroska.szalai.54)
 
A kormánynak a magyar emberek biztonsága az első, és ennek fenntartásában számít a nők segítségére, mert alapvetően ők képviselik a biztonságot és a békét, nem csupán a családon belül, hanem az egész társadalomban – jelentette ki a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szombaton Budapesten.
 

Potápi Árpád János a Magyar nők a cselekvő nemzetért 2022 című konferencián szólalt fel, amelynek főszervezője az Európai Regionális Szervezet és a bécsi Kaláka-Club volt.

Köszöntőjében az államtitkár azt mondta, hogy 2010-ben olyan nemzetpolitika kezdődött, amely valóban a nemzet egységét hivatott megvalósítani. A kormány nemzetben gondolkodik – nyomatékosította.

Az áprilisi országgyűlési választásra 456 ezren regisztráltak a határon túlról – közölte az államtitkár. Reményét fejezte ki, hogy minél többen visszajuttatják a levélszavazatukat.

A kormány ki merte mondani Európa közepén, hogy a család egy férfi és egy nő törvényes kapcsolatán alapul – hangoztatta Potápi Árpád János. Hozzátette: örülnek, hogy a konzervatív, nemzeti oldalon is vannak olyan hölgyek, akik fel merik vállalni a véleményüket.

A kormány 2010-ben kinyilvánította, hogy a társadalom alapját a közösségekben látja, azok pedig a családokon nyugszanak. A történelemben minden sikeres férfi mögött állt egy nő, de a hölgyek is sokszor vezetők voltak – hangoztatta Potápi Árpád János.

Gál Kinga fideszes európai parlamenti képviselő a köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy a nő erő, a család érték, a gyermek kincs.

Azt mondta, hogy az áprilisi országgyűlési választásnak és a népszavazásnak nagy a tétje. Ott kell lenni, voksolni kell – hangoztatta.

Fontosnak nevezte, hogy az emberek a népszavazáson is kifejezzék a véleményüket: jelezzék, hogy Magyarország elkötelezett a gyermekek védelme iránt. Szavai szerint ugyanis az utóbbi időben minden kritikát azért kapott a kormány, mert ki merte mondani, hogy a szülők joga a gyermekek nevelése, akiket védeni kell a befolyásolástól.

A Magyarország elleni támadások már 2012-ben hétről hétre erősödtek, és ma is tartanak, mert az európai fősodor nem akarja elfogadni, hogy „mi (…) másképpen gondolkodunk nemzetről, családról, hagyományos keresztény értékekről” – jelentette ki Gál Kinga.

Az EP-képviselő szerint aktív, hatékony, felelősséget vállaló nőkre van szüksége a nemzetnek, hogy igazán cselekvőképes maradjon. Magyarország és Európa jövője a családokban rejlik, és ezt egyre többen gondolják így – mondta Gál Kinga.

 

A rendezvény megvalósulását támogatta a Magyarság Háza és a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága.

forrás: hirado.hu

fotók: https://www.facebook.com/piroska.szalai.54

 

 

Kapcsolat

ergonetinfo@gmail.com
1052 Budapest,
Kálvin tér 5. fszt. 8.

Facebook

Hasznos linkek