Emberi Méltóság Központ: Feketelistát készít az ENSZ nemi identitás-szakértője?

Az ENSZ Emberi Jogi Főbiztosa Hivatalához kapcsolódó SOGI szakértő (Sexual Orientation and Gender Identity) kérdések hosszú sorára várja a választ civil szervezetektől, szakértőktől és akár kormányoktól is annak érdekében, hogy felmérje az „egyre fokozódó nemzetközi helyzetet”. A listán olyan kérdések szerepelnek, mint „kik azok, akik szembeszállnak a gender-ideológiával” vagy a lelkiismereti szabadság szófordulatával akadályozzák a szexuális jogok előmozdítását.
Tévhitekbe nem ringatjuk magunkat: az európai intézmények feketelistája alapján bizonyára ismerik már a családvédő szervezetek nevét a kontinensünkön kívül is. Ha valaki a házasság fogalmát kizárólag egy férfi és egy nő egységére érti, vagy a „gender” fogalma alatt férfiak és nők jutnak eszébe a nemek sokszínűsége (transz, cisz, queer, nem-bináris, stb.) helyett, akkor könnyen felkerülhet egy ilyen listára. Kérdés, hogy van-e félnivalója, és ha igen, mitől? A homofób megbélyegzést különösebb ok nélkül bárki megkaphatja, bár annak súlyáról megoszlanak a vélemények.
 
 
Az Emberi Méltóság Központ már elküldte véleményét az ENSZ Szexuális Orientáció és Nemi Identitás-szakértőjének, amiben felhívtuk a figyelmét arra, hogy
 
  • a foglamak tisztázása minden ember - beleértve az LMBT emberek - védelmét szolgálja (így számos bűncselekmény megelőzhető, főként amiket nők ellen magukat nőként azonosító férfiak követnek el);
  • a gyermekek védelme prioritást élvez: az iskolai nevelési programoknak figyelembe kell venniük a gyermekek érettségét (például a transzneműségről szóló mesekönyv az óvodákban elfogadhatatlan);
  • a gyermekeknek joguk van megismerni származásukat, melynek akadálya lehet a béranyaság intézményesítése a homoszexuális párok gyermekhez jutásának biztosításához;
  • a nemzetek szuverenitásának tiszteletben tartása a kulturális sokszínűség záloga.  
 
Mit tehet Ön?
 
Elindult egy nemzetközi petíció annak érdekében, hogy az illetékes ENSZ döntéshozók vegyék figyelembe a szakértő esetleges mandátum-túllépését: valóban egy ilyen feketelista készítés a feladata? Valóban figyelmen kívül hagyhatja az ENSZ nemzetközi egyezményeit?
Ha ehhez szeretne csatlakozni, ide kattintva megteheti (angol nyelven).
(Sign the petition alatt "Individual" kiválasztása, keresztnév, vezetéknév, email cím megadása után az ország (country) kiválasztása [Hungary], majd a SUBMIT szóra kattintással aláírni.)
 
Szeretne egy szervezet nevében Ön is véleményt formálni?
 
A következő 10 napban még megteheti! Ha ebben bátortalan és támaszra van szüksége, írjon nekünk erre az emailre válaszolva!
 
 
Amicus Curiae az Alkotmánybíróságnak
 
A napokban különböző sajtóorgánumokban megjelent az Emberi Méltóság Központ alkotmánybírósági beadványáról néhány írás. Az Amicus Curiae a Magzati élet védelméről szóló törvényhez kapcsolódik, amelyben hangot adunk azon véleményünknek, hogy az anyaméhen belül sincs helye a diszkriminációnak (a fogyatékkal élők ott is emberek) és a szülői szeretet nem beárazható. A beadványunk az alábbi gombra kattintva érhető el:
 
 
Védjük együtt a házasság és a család intézményét!
 
Az Emberi Méltóság Központ kizárólag adományokból tartja fenn magát. Sem a kormánytól, sem más civil szervezettől nem kapunk anyagi támogatást.  
Segítse Ön is munkánkat adója 1%-ának felajánlásával vagy pénzbeli adománnyal, hogy elvihessük a magyar családok hangját a hazai és nemzetközi döntéshozókhoz!
 
Bankszámlaszámunk: 10401976-50526656-56651002
Nemzetközi utaláshoz: (IBAN): HU12 1040 1976 5052 6656 5665 1002
(K&H Bank Zrt, SWIFT: OKHBHUHB
 
Adószámunk: 18596674-1-11
 
Van, aki az idejét adva kapcsolódik be munkánkba, van, aki az ötleteivel segít. És vannak, akik anyagi felajánlással teszik lehetővé, hogy folytassuk tevékenységünket.
 
Köszönjük, hogy erkölcsi vagy anyagi támogatásával segíti munkánkat és részt vesz a család intézményének megerősítésében a hazai és a nemzetközi porondon.
 


Frivaldszky Edit
 
igazgató
 

Kapcsolat

ergonetinfo@gmail.com
1052 Budapest,
Kálvin tér 5. fszt. 8.

Facebook

Hasznos linkek