Édesanyák Hete

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete, Török Dénes elnök úr meghívására, Filep Éva kezdeményezésére idén először valósult meg az Édesanyák Hete. A meghívás előzménye az Áldás népesség a Kárpát-medencében projektünk novemberi szakmai napja és mhelymunkája, melyen a KMNE is képviseltette magát. Így Erdély, Csíki Anyák után a Kárpát-medence jabb pontján éledt fel ez a szép hagyomány Anyák Napja környékén, amikor az édesanyákat édesanyaságukban ünnepelhetjük.

Az ERGO képviseletében Ékes Ilona elnök asszony, dr. Bangó Márta orvos, szoptatási szaktanácsadó, a Szoptatásért Magyar Egyesület elnökségi tagja, a Nemzetközi Szoptatási Szaktanácsadói Vizsgabizottság tagja, Csomóné Lindmayer Katalin AnyaBaba Mozgalom és Család-Vár Alapítvány elnöke vettek részt ezen a szép és első alkalmon.

Délelőtt a helyi rádióban élő adásban hallhatta őket a helyi közösség,majd elültették az Életfát. Az eső esett, így a fához szükséges éltető esőről a Jóisten azonnal gondoskodott is. 

  

Délután az ünnepélyes megnyitót követően a plébánia közösségi termében beszélgettünk az élet kezdetéről, az emberi lét csodájáról a fogantatástól a kisgyermekkorig.

A szül(et)és utáni első ölelés gyöngéd ereje - Csomóné Lindmayer Katalin
Szoptatás - az egészséges életkezdet - dr. Bangó Márta, IBCLC előadását megtekinthetik awww.anyaletra.hu oldalon

   

Videókkal, képekkel tarkított előadásokkal készült szervezetünk, melyet interaktív beszélgetés, műhelymunka zárt.
Helyi fiatalok nagy létszámban vettek részt, így a családalapítás előtt állók, a gyakorló szülők és a nagyszülői korosztály egyaránt képviseltette magát. Ez is szépen mutatja a generációkon átívelő, egyetemes erőt, amit a család képvisel.

Kívánjuk, hogy alkalmaink által, a családok megerősödjenek, mindenki a saját életkori és hivatásbeli helyének megfelelően tudjon növekedni és kiteljesedni, egymást támogatva, egymásra támaszkodva.

  

    

Kapcsolat

ergonetinfo@gmail.com
1052 Budapest,
Kálvin tér 5. fszt. 8.

Facebook

Hasznos linkek