Bemutatkozott a Miskolci Áldozatsegítő Központunk

Az Igazságügyi Minisztérium 2019. március 13-án Az áldozatsegítésről címmel egész napos konferenciát rendezett a Külügyi és Külgazdasági Intézetben. A délelőtti plenáris ülést követő, Az áldozatsegítő központok, illetve az Áldozatsegítő Vonal szerepe a hazai áldozatsegítés rendszerében című szekciót szervezetünk elnöke, Ékes Ilona vezette. A tanácskozáson a Miskolci Áldozatsegítő Központ (ÁSK) munkáját Doszpoly Orsolya központvezető mutatta be.

Az Igazságügyi Minisztérium vidéken először Miskolcon nyitott, 2018. március 19-én, áldozatsegítő központot, a létesítmény átadásával pedig megkezdődött egy országos hálózat kiépítése. A Bajcsy-Zsilinszky Endre utca 18. szám alatt található intézményben a bűncselekmény vagy szabálysértés áldozatává vált, krízishelyzetbe került személyek testi vagy lelki sérülés, érzelmi megrázkódtatás, vagyoni kár folytán megváltozott élethelyzetük helyreállításához kaphatnak egyénre szabott, támogató segítséget.

Mindazok, akik úgy érzik, hogy bűncselekmény áldozatává váltak, testi vagy lelki hátrányt, érzelmi megrázkódtatást szenvedtek, igénybe vehetik a Miskolci Áldozatsegítő Központ szolgáltatásait. Ha valaki áldozattá válik, olyan hatósági és más eljárásokkal kénytelen szembesülni, amelyeket általában nem ismer vagy kevésbé gyakorlott benne, legyen szó például feljelentés megtételéről, okiratok pótlásáról vagy azonnali pénzügyi segély, kárenyhítés igénybevételéről. A Központ küldetése a személyre szabott segítség nyújtása az áldozatok számára, szolgáltatásai pedig mindenki számára, rászorultságra tekintet nélkül, ingyenesen elérhetőek.
A Miskolcon működő Áldozatsegítő Központnak az is fő feladata, hogy részletesen bemutassa a lakosságnak a magyarországi áldozatsegítés rendszerét, szolgáltatásait, valamint az áldozatsegítésben szerepet vállaló társszervezeteket, ezzel járulva hozzá a prevencióhoz, az ismételt áldozattá válás elkerüléséhez.
 

Kapcsolat

ergonetinfo@gmail.com
1052 Budapest,
Kálvin tér 5. fszt. 8.

Facebook

Hasznos linkek