Az egészséges életkezdet: transzgenerációs traumákon innen és túl

Az egészséges életkezdet: transzgenerációs traumákon innen és túl

Az AnyaBaba Mozgalom a szülészet újjászületéséért az Egészségügyi Világszervezet normális szülésre vonatkozó ajánlásait és a Baba-barát Kórház kezdeményezéseit foglalja össze, és ez határozza meg a szülészeti ellátásra vonatkozó iránymutatást. Ez a minőségbiztosítási rendszer az AnyaBaba egységet támogatja a várandósság, szülés során és a szülést követő időszakban.

Az AnyaBaba Mozgalom magyarországi védnöke Ékes Ilona, az ERGO Európai Regionális Szervezet elnöke. 2010 óta dolgozik Csomóné Lindmayer Katalinnal, az AnyaBaba mozgalom vezetőjével a szülészet újjászületésén. Az idei évben az ERGO által képviselt nagyon súlyos témakörök közül a szülészet kapott fő figyelmet, így ennek kapcsán júniusban egy 3 napos családi szakmai hétvégét töltöttünk el együtt Áldás népesség a Kárpát-medencében címmel, ezt követte ebben a sorban a novemberi Egészséges életkezdet: transzgenerációs traumákon innen és túl szakmai nap és műhelymunka.

Michaela Mrowetz asszony Csehországból - a szülés körüli traumák és gyógyításuk szakembere, nemzetközi szaktekintélye - van segítségünkre a felismerésben, meghatározásban és a gyógyulás útjának megtalálásában.

Pénteken az elméleti részben mélyedtünk el, megnéztük, hogy a jogrendszer miben áll a családok mellett és ez mennyire van vagy nincs összhangban a valósággal, az általunk elképzeltekkel.

A szülés körüli szakemberek bemutatták nekünk, hogy milyen új kutatások, tanulmányok jöttek létre, milyen jó gyakorlatok vannak, amivel az AnyaBaba egységet támogatni tudjuk.

Útmutatónk az évmilliók óta változatlan, természetes, egészséges folyamatokon alapulóbiológiai norma. Röviden meghallgattuk a hozzá kapcsolódó kutatásokat, anyákkal, családokkal, intézményekkel való közös munka eredményeként született szakmai tapasztalatokat, és megnéztük mik az ezekben létrejövő dinamikák, erők, energiák és praktikák. A pénteki jótékonysági koncerten Várpalotáról is érkező művészek képviseltetik magukat és teszik széppé az estet. Külön köszönet Horváthné dr. Csomó Orsolya, Mellárné Mikolics Judit, Rudolf Krisztina művészeknek, hogy ekkora utat tettek meg azért, hogy gyermekeink szépen, biztonságban és szeretetben születhessenek.

A szombati napon pedig egész nap gyakoroltunk, műhelymunka során dolgoztunk az AnyaBaba egység gyakorlati támogatásán.

Szülészeti elhelyezést vizsgáló felmérésünk jelenleg az AnyaBaba egység megvalósulását vizsgálja a magyarországi szülészeteken. A szülészeti elhelyezés jobb megismerése érdekében, illetve hogy a problémát körülhatároltabban tudjuk jelezni a megfelelő fórumok felé, kérjük, töltse ki az alábbi Szülészeti felmérésre irányuló kérdőívünket.

Az AnyaBaba Mozgalom a szülészet újjászületéséért az Egészségügyi Világszervezet normális szülésre vonatkozó ajánlásait és a Baba-barát Kórház kezdeményezéseit foglalja össze, és ez határozza meg a szülészeti ellátásra vonatkozó iránymutatást. Ez egy 170 ország összefogásából született minőségbiztosítási rendszer, mely az AnyaBaba egységet támogatja a várandósság, szülés során és a szülést követő időszakban.

Célunk, hogy minél több családdal megismertessük a természetes, egészséges folyamatokat, a biológiai normát és azokat a jogokat, melyek ezek megélésében támogatják őket. Másik célunk, hogy létrejöjjön egy olyan szülészeti központ, ahol ezt az egészséget támogató rendszert be tudjuk mutatni, és végül, hogy az országban a szülészeti ellátás az édesanyák, kisbabák és családok egészségét védje a legújabb kutatások alapján. Ezt továbbképzésekkel és gyakorlati képzéssel is támogatni tudjuk, valamint családi napok, családoknak szóló előadások, műhelymunkák során a családok felkészülésében is részt tudunk venni. Ezt országjárás keretében is el tudjuk képzelni.

Az interneten és FB-on is megtalálhatóak vagyunk.
www.ergo-net.hu
www.anyababamozgalom.hu
www.anyatejmisszio.hu
www.szuletesmese.blog.hu

Képzésekkel, továbbképzésekkel várjuk az érdeklődőket.

A Születésmese gyerekeknek a szülés, születés meghatározó pillanatát vetíti elénk, a gyerekek nyelvére szabva, korosztályos bontásban kínáljuk ezt a lehetőséget közösségek, iskolák, óvodák számára.

Felnőtteknek Milyen volt … szülésfeldolgozó programmal állunk rendelkezésre, ahol a szülés és/vagy születésük feldolgozásában tudunk segítséget nyújtani akár személyes ülés keretében vagy csoportos feldolgozó alkalom formájában.

Csomóné Lindmayer Katalin

Kapcsolat

ergonetinfo@gmail.com
1052 Budapest,
Kálvin tér 5. fszt. 8.

Facebook

Hasznos linkek