Áldozatsegítők az elsősegélynyújtás népszerűsítéséért

Miskolc adott otthont Magyarország legnagyobb szakmai rendezvényének az elsősegélynyújtás szeptember 8-i világnapján. A Magyar Vöröskereszt 47. Országos Elsősegélynyújtó Versenye a borsodi megyeszékhelyen 600 fő részvételével zajlott, az egész napos rendezvény kiemelt célja az elsősegélynyújtás népszerűsítése és hatásos oktatása, a vöröskeresztes elsősegélynyújtók elméleti felkészültségének és gyakorlati ismereteinek fejlesztése, valamint a humanitárius eszmék terjesztése volt.

 

Az Országos Elsősegélynyújtó Verseny döntőjének minden évben egy-egy megyeszékhely belvárosa ad otthont, ahol a résztvevők élethű körülmények között versenyezhetnek a baleseti imitátoroknak köszönhetően. A 20 állomásos körpályán elméleti és gyakorlati elsősegélynyújtó ismereteikről adtak számot a versenyzők, a baleseti szituációk többségét a nyílt utcán, a járókelők között szimulálták.

Az 1971 óta megrendezésre kerülő elsősegélynyújtó verseny körpályájának egyik pihenőpontját idén a Miskolci Áldozatsegítő Központ biztosította. A munkatársak megközelítőleg 350 főt részesítettek személyes tájékoztatásban a Központ tevékenységéről és a magyarországi áldozatsegítésről.

A Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete részéről oklevél került kiállításra a Miskolci Áldozatsegítő Központ részére a 47. Országos Elsősegélynyújtó Verseny megszervezéséhez nyújtott támogatásért. Az oklevelet Grubert Roland megyei igazgató és Szatmáry-Király Ágnes, megyei kommunikációs referens adta át, ezzel köszönve meg, hogy a magyarországi áldozatsegítés lelkesedéssel és elszántan képviseli az elsősegélynyújtás ügyét.

Kapcsolat

ergonetinfo@gmail.com
1052 Budapest,
Kálvin tér 5. fszt. 8.

Facebook

Hasznos linkek