Adventi szombat esték

 

A közös adventi koszorú állítását és ezzel együtt a gyertyagyújtások hagyományát a közel másfél évtizede működő kecskeméti szervezet, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület tagjai teremtették meg Kecskeméten. 

Tizenkét évvel ezelőtt, 2004-ben még mindössze néhányan gyűltek össze a város adventi koszorújánál, hogy csendes áhítattal emlékezzenek meg a karácsonyi ünnepkör kezdetéről.
Az évről évre gondosan ápolt hagyomány, a rendszeresen megszervezett ünnepség mára minden kecskeméti számára ismert programmá nőtte ki magát. Az Adventi szombat esték elnevezésű, négy alkalmas eseménysorozatot az egyesület ma már a kecskeméti önkormányzattal közösen szervezi meg és néhány éve a decemberi rendezvényeket felölelő Kecskeméti Téli Fesztivál nyitó eseménye.
A gyertyagyújtások programjaihoz a római katolikus egyház mellett minden évben csatlakoznak egy-egy közös imádsággal, áhítattal, ünnepváró gondolattal a református, az evangélikus, a görögkatolikus és a baptista egyház, valamint a helyi pünkösdi gyülekezet képviselői is. A liturgikus részt rövid kulturális műsor egészíti ki, aminek keretében iskolai csoportok is hozzájárulhatnak az ünnepvárás meghittségéhez.
A program során az adventi gyertya lángját – az alkalomhoz kapcsolódó dallamok, énekek kísérete mellett – hétről hétre a városvezetés képviselői lobbantják fel. A Kecskemét főterén megrendezett Adventi szombat esték szeretetvendégséggel zárulnak.

Kapcsolat

ergonetinfo@gmail.com
1052 Budapest,
Kálvin tér 5. fszt. 8.

Facebook

Hasznos linkek