Természetes fogamzásgátlás, valóban létezik?

2019-03-20

Van valami, amit minden nőnek tudnia kellene. Hogy mi ez a tudás?
A női ciklus ismerete!

Induljunk onnan, hogy az átlagos női ciklus hossza 24 és 36 nap között változik. Minden ciklus során 6 nap van, amit termékeny időszaknak hívunk és amikor lehetséges a megtermékenyülés. Függetlenül a ciklus hosszától, a női testnek van egy tökéletes ritmusa, jelzésrendszere, amely alapján pontosan meg lehet állapítani a termékeny napokat egy-egy ciklus során. 

Létezik természetes fogamzásgátlás, amihez nem kell más, mint papír, ceruza, hőmérő, egy csepp önismeret és tanulás. Mindehhez pedig egy nagyon precíz technika társul: a szimptotermális módszer (azaz tüneti hőmérőzés módszer), amellyel hihetetlenül pontosan meg lehet állapítani a termékeny napokat. Megtalálod még Fertility Awareness Method (FAM), Natural Family Planning (NFP), magyarul pedig természetes családtervezés (TCST) néven.

Miről is szól pontosan ez a módszer? A színtiszta tudományról, azaz két vagy három elsődleges termékenységi jel megfigyeléséről. Hogy mik ezek?

  • Az alap testhőmérséklet– reggel, felkelés előtt mért testhőmérséklet
  • A méhnyaknyák állaga  (Ijedtél már meg attól, hogy mi az a tojásfehérjeszerű, nyúlós izé, ami alkalmanként, leginkább havonta kifigyel a vaginádból? Na, az a termékeny típusú nyák.)
  • A méhnyak állása, a méhszáj nyitottsága.

Ezeket kell táblázatban vezetni és pontosan tudni fogod, hogy mikor vagy termékeny. Szóval a válasz arra a kérdésre, hogy létezik-e biztonságos, természetes fogamzásgátlás, a válasz egy határozott igen. 
A hatékonysága tökéletes alkalmazás esetén eléri a 99 %-ot. 

 

Forrás:

hormonmentes.hu

Kapcsolat

info@ergo-net.hu
1052 Budapest,
Kálvin tér 5. fszt. 8.

Facebook

Hasznos linkek

Köszönjük, üzenetét megkaptuk!

Vegye fel velünk a kapcsolatot!