Nemi betegség kisokos

2019-01-23

Számtalan helyzetben mai napig tabunak számít a nemi betegségekről beszélni. A téma kerülgetése gyakran táplálkozik a félelemből. Azért, mert nekünk is volt benne részünk, vagy úgy hisszük velünk ez nem történhet meg, valamint a társadalmi megbélyegzettség is közre játszik. Holott a rendszeres szűrővizsgálatokon való részvétel, a megelőzés illetve a tájékozódás jelentősen csökkentenék a fertőzések előfordulását.

TRICHOMONIASIS

A trichomoniasis a világ leggyakoribb szexuális érintkezés útján terjedő betegsége.
A kórokozó a húgy-ivarszervekben telepedik meg, elsődlegesen a hüvelyben és a prosztatában élősködik. A betegség azonban nem csak szexuális együttlétek útján terjed, esetenként közös fürdőzés, közös használati tárgyak (például a törölköző) is szerepet játszhatnak az átvitelben.

HIV

Az AIDS által népszerűvé vált vírus a szervezet védekezőrendszerét rombolja le: megbetegíti az immunsejteket, blokkolja azok működését, így az emberi szervezet védtelenné válik a fertőzésekkel szemben. A betegség elsősorban szexuális úton terjed a fertőzött nemi váladék közvetítésével, de fertőzött vérrel is átadható.

HPV

A méhnyakrák kialakulásáért többnyire a HPV egyes típusai tehetők felelőssé, melyek nemi érintkezés útján jutnak a szervezetbe.
Elterjedtségét igazolja, hogy a nők csaknem 80 százaléka megfertőződik a vírus egyes válfajaival élete során. A megfelelően működő immunrendszer segítségével a szervezet 1-2 éven belül legyőzi a vírust.

SZIFILISZ

Bizony, nem csak a szeretett költőink lehetnek áldozatai enne a betegségnek hanem mi magunk is, A szifilisz nemi érintkezéssel terjed, de közvetlenül vérrel is átvihető.
Nők esetében a betegség gyakran rejtve marad, mivel elsősorban a hüvelyben és a méhnyak területén alakulnak ki az elváltozások. Férfiak esetében a pénisz duzzanata, vizenyője jellemző, szűkületet is okozhat, ami a hímvessző fájdalmát generálja.

Forrás:

medicoverkorhaz.hu

Kapcsolat

info@ergo-net.hu
1052 Budapest,
Kálvin tér 5. fszt. 8.

Facebook

Hasznos linkek

Köszönjük, üzenetét megkaptuk!

Vegye fel velünk a kapcsolatot!