Minden, amit a menstruációs kehelyről tudni kell

2018-11-12

A menstruációs kehely egy olyan tölcsér alakú eszköz (szokták intimtölcsérnek is nevezni), mely 100%-ban rendkívül puha orvosi szilikonból készül, könnyen hajlítható és alul zárt. 

A menstruáció ideje alatt a hüvelybe kell felhelyezni, ahol összegyűjti a menstruációs folyadékot. A menstruációs kelyhet nem kell a kukába dobni a használatot követően, hanem tisztítás után újra és újra felhasználható, akár 2-3 éven keresztül.
Ebből következik a kehely két fő előnye a tamponhoz és a betéthez képest, vagyis hogy hosszú távon egy kehely sokkal olcsóbb, és emellett sokkal környezetbarátabb is, hiszen nem termelünk vele annyi hulladékot.

Azon kívül, hogy sok pénzt meg lehet vele spórolni és a környezetet is kímélhetjük vele, számos előnnyel rendelkezik még a menstruációs kehely:

  • A tampon a hüvelyben található hasznos baktériumokat is beszívja a vérrel együtt. A kehely viszont nem beszívja a menstruációs folyadékot, hanem csak összegyűjti, így nem borítja fel az intim egyensúlyt és nem okoz olyan szárazérzetet, mint a tampon.
  • A jobb minőségű kelyhek rendkívül puha és vékony orvosi szilikonból készülnek, ennek köszönhetően viselés közben szinte érezhetetlenek. Az orvosi szilikon nem okoz irritációt vagy allergiás reakciót sem.
  • A tampont körülbelül 2-3 óránként javasolt cserélni, míg egy kehely akár 6-12 órát is kibír cserélés nélkül.
  • A menstruációs kehely ezen kívül rendkívül higiénikus: nem szivárog, légmentesen gyűjti a folyadékot és nem lesz kellemetlen szaga sem.

Habár a menstruációs kelyhek nagyrészét már online vagy bizonyos üzletekben, drogériákban is meg lehet vásárolni, érdemes lehet előtte konzultálni egy nőgyógyásszal a megfelelő típus és méret megtalálásának érdekében.
A számodra megfelelő kehely kiválasztásához ugyanis számos tényezőt figyelembe kell venni, például: életkor, vérzés erőssége, méhszáj magassága, kehely űrtartalma

Mindenképpen vedd figyelembe az eszköz előnyeit és hátrányait egyaránt, beszélj a nőgyógyászoddal és találd meg a számodra legkényelmesebb megoldást.

Források:

diamondlily.hu
hormonmentes.hu

 

Kapcsolat

info@ergo-net.hu
1052 Budapest,
Kálvin tér 5. fszt. 8.

Facebook

Hasznos linkek

Köszönjük, üzenetét megkaptuk!

Vegye fel velünk a kapcsolatot!