Mennyire vagyunk kitéve a nemi betegségeknek?

2018-09-30

Mennyire vagyunk kitéve a nemi betegségeknek?

 

Az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) tavalyi adatai szerint 2016 novemberében 62 szifilisszel fertőzött beteget kezeltek az országban, ami 75 százalékkal volt több a 2015-ös novemberi adatnál – írja a HVG. A szifilisz a chlamydia és a tripper mellett egyike a három leggyakoribb, szexuális úton terjedő betegségnek Magyarországon. A statisztika szerint pedig a helyzet egyre rosszabb, a szexuális úton terjedő fertőzések száma ugyanis évek óta masszívan nő. 2010-ben például 1170 tripperes betegről lehetett tudni, négy évre rá ez a szám már 1620 volt. Ez negyvenszázalékos növekedést jelent.

A legnagyobb veszély az, hogy sokan hónapokig nem is tudják, hogy betegek, az elején ugyanis ezek a fertőzések tünetmentesek. Ezzel viszont veszélybe sodorják a velük szexuális kapcsolatot létesítőket, akik nem sejtik, hogy ők is megfertőződnek.

Vajda Miklós szülész-nőgyógyász az aggasztó adatok kapcsán a egy interjúban kifejtette: leginkább az az oka annak, hogy emelkedik ezeknek a fertőző betegségeknek a száma, hogy szexuálisan szabadosabbak az emberek, romlanak a társas kapcsolatok, egyre több a válás, és a fiatalok is egyre korábban kezdik a szexuális életet.

Hiába az iskolai felvilágosító óráknak, nagyon sok fiatal még mindig teljesen felelőtlenül él aktív szexuális életet, az pedig biztos, hogy nincs megfelelő tudásuk ebben a témában.

 

Források:

hvg.hu
magyarnemzet.hu

Kapcsolat

info@ergo-net.hu
1052 Budapest,
Kálvin tér 5. fszt. 8.

Facebook

Hasznos linkek

Köszönjük, üzenetét megkaptuk!

Vegye fel velünk a kapcsolatot!