Kamaszok szemével

2018-09-21

Hogyan látja a világot egy vérbeli tinédzser? Ha nem tudod, most megtudhatod!

Dühös vagyok, de nem tudom miért. Forrnak bennem az indulatok. A mindennapjaimat egy változó testben kell megélnem, nap, mint nap.

A jelenlegi életem kötelező dolgokból áll. Olyan dolgok amit meg kell tennem, akkor is ha nem akarom. Figyelni az órákon, felmérőket írni, házi feladatot tanulni, olvasni, csoportos munkában részt venni, ez egy kis kamasz minden energiáját lemeríti.

Az egész napom olyan emberekkel töltöm akikkel kényszerből vagyok összezárva és én nem is ezt akarom. Ők is lázadó tinédzserek, akik szintén pont olyan hülyén éreznek mint én.

Csak egy dolgot szeretek jelenleg az életemben. Aludni. Olyankor nem kell gondolkodnom, nem kell megfelelnem, nem kell aggódnom, nem kell félnem. Legszívesebben átaludnám ezt a pár évet, akkor talán kibírnám.
Nem lehetne, hogy a kamaszkor végén felébresztetek?

Szeretek a szobámba, látszólag semmit sem csinálni, de olyankor pont töltődöm, mert semmi másra nem vágyom, csak hogy úgy ellegyek, feladatok nélkül. Ilyenkor a legjobban videókat szeretek nézni, meg videókat nézni, meg videókat nézni…

Ha megkérdeznéd tőlem mivel tudnál segíteni nekem, ezt válaszolnám:

Hagyj magamra
Kérlek ne gyere be a szobámba, ha pedig szeretnél bejönni, kopogjál.

Ne kiabálj velem
A fejemben annyi gondolat kavarog, hogy a saját gondolataimat sem találom benne. Amikor kiabálsz velem még rosszabbul érzem magam, mert tudom, hogy csalódást okozok neked.

Vigyél magaddal néha
Tudom nem akarok veled menni sehova. De ha kiviszel egy nyugodt helyre, egy parkba, ahol a fejembe levő káoszt otthon hagyhatom, akkor azért nagyon hálás leszek neked.

Mondjál nyugodtan nemet
Ne adjál nekem, mindent meg amit kérek. Minél többet adsz, annál inkább visszaélek vele.

Szükségem van valakire
Szükségem van egy felnőttre, aki nem te vagy. Egy nagybácsi, egy család barátja, egy bizalmas tanárom, vagy valaki, akivel kötöttségek nélkül beszélhetek.

Források:

rozsaszinszemuveg.hu
kamaszpanasz.hu

Kapcsolat

info@ergo-net.hu
1052 Budapest,
Kálvin tér 5. fszt. 8.

Facebook

Hasznos linkek

Köszönjük, üzenetét megkaptuk!

Vegye fel velünk a kapcsolatot!